SEDENTARISMUL a devenit in ultimul deceniu una dintre cele mai importante cauze de boala.
Gimnastica de intretinere este necesara la orice varsta pentru mentinerea starii de sanatate a organismului.
Gimnastica medicala pentru copii si adolescenti cu atitudini vicioase (scolioze, cifoze, lordoze) este necesara pentru ca, necorectarea lor, duce in timp la modificari importante de statica si dinamica a organismului ce scad performantele individului.
Sub indrumarea atenta a unui kinetoterapeut, copiii sedentari si suprapoderali pot efectua programe de gimnastica special concepute, aducandu-i la o forma fizica si psihica buna.
Exercitiile fizice isi gasesc aplicabilitate si in perioada de sarcina, pentru a putea face fata modificarilor la care este supus organismul: suprasolicitari cardio - vasculare, insuficiente respiratorii, dureri lombare, constipatie, depresie etc. Practicate regulat, acestea duc la tonifierea unor grupe musculare care vor fi solicitate in timpul nasterii: muschii abdominali, ai spatelui, bazinului, perineali. Efortul in timpul nasterii este echivalent cu ascensiunea pe muntele Mon Blanc. Un organism bine antrenat va trece mai usor peste acest eveniment.
Este indicat ca aceste exercitii sa se desfasoare sub supraveghere medicala pentru ca atat mama, cat si fatul sa nu aiba de suferit
Kinetoterapia postnatala are ca scop revenirea rapida a organismului la starea fiziologica anterioara sarcinii. Gimnastica postnatala poate incepe la cateva zile dupa o nastere normala si la 6 - 8 saptamani dupa operatie cezariana, programul fiind adaptat fiecarei persoane de catre un kinetoterapeut.
Kinetoterapia - terapia prin miscare - gaseste largi indicatii de aplicare in toate compartimentele reabilitarii, fiind indispensabila recuperarii medicale, readaptarii psihice, reeducarii profesionale si readaptarii sociale.
Putem vorbi de kinetoterapie in afectiuni ale:
Inapoi la pagina principala